Zomerbar gaat niet meer constant open

De zomerbar aan brug 5 in Beerse is niet meer drie maanden aan een stuk open deze zomer. Foto: Mia Uydens

Zomerbar gaat niet meer constant open

Print
Beerse - De zomerbar aan brug 5 in Beerse is deze zomer niet meer drie maanden aan een stuk open, maar wel om de twee weken.

Het gemeentebestuur van Beerse besliste na overleg met enkele uitbaters van horecazaken om de zomerbar aan de zwaaikom van het kanaal de ene week wel en de andere week niet te openen. “De zomerbar is zo tussen 14 juni en begin september in totaal 28 dagen open”, zegt Stefan Poortmans (BEERSEplus), schepen van ­Cultuur, in Beerse. “Alleen erkende verenigingen uit Beerse kunnen dit jaar de bar uitbaten op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag, en dit om de twee weken.”

Er hebben zich intussen al 26 verenigingen aangeboden om telkens een dag drank en hapjes te verkopen in de zomerbar. Politiek getinte verenigingen mogen de bar niet openen. Enkele cafébazen uit Beerse klaagden vorig jaar over omzetverlies door de concurrentie van de zomerbar. “Op het moment dat de bar gesloten is, hangen we grote banners met een verwijzing naar enkele horecazaken in Beerse”, vertelt Stefan Poortmans. “De aankleding van de bar verandert wat en we installeren een alarm en camerabewaking.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio