Rode Kruis koopt nieuwe interventiewagen

Print

Dankzij de verkoop van stickers kocht het Rode Kruis Beerse-Merksplas een gloednieuwe interventiewagen aan. Foto: Bart Van den Langenbergh

Beerse / Merksplas - Het Rode Kruis van Beerse-Merksplas heeft mede dankzij de verkoop van stickers een gloednieuwe interventiewagen kunnen aankopen.

De jaarlijkse stickerverkoop van het Rode Kruis komt vanaf donderdag weer op gang. Burgemeester Frank Wilrycx (Leefbaar Merksplas) van Merksplas en OCMW-voorzitter Simonne Woestenborghs (N-VA) van Beerse kochten woensdag op de afdeling van het Rode Kruis Beerse-Merksplas de eerste stickers, met dit jaar de stripfamilie Kiekeboe, aan. Tot en met donderdag 11 mei staan ook de vrijwilligers van Beerse en Merksplas weer aan heel wat supermarkten en op enkele kruispunten in beide gemeenten.

Dankzij de verkoop van de stickers van de voorbije jaren kon de afdeling investeren in nieuw materiaal. "Begin dit jaar hebben we dankzij de steun van de bevolking een gloednieuw interventievoertuig, goed voor een investering van 35.000 euro, kunnen aankopen", zegt Hans Van den Langenbergh van het Rode Kruis Beerse-Merksplas. "Deze nieuwe wagen, een Ford Transit, zorgt er voor dat onze vrijwillige hulpverleners met hun materiaal vlot op preventieve hulpacties op bijvoorbeeld evenementen kunnen geraken. Het nieuwe voertuig is prioritair uitgerust met zwaailichten en sirenes om actief te kunnen deelnemen aan de rampenwerking van het Rode Kruis Vlaanderen." De vorige interventiewagen dateert van 2002 en had al heel wat kilometers op de teller staan. 

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio