© Bart Van den Langenbergh

Bewoners lanceren Brandhoefbibje

De bewoners van de wijk Schorvoort in Turnhout hebben met het Brandhoefbibje voortaan een eigen buurtbibliotheek. De buurt heeft de boekenkast zelf in elkaar geknutseld.

Bart Van den Langenbergh

In het midden van de Welvaartstraat in Turnhout prijkt voortaan het Brandhoefbibje, een houten kast met daarin plaats voor tweehonderd boeken. Enkele bewoners kwamen zelf op het idee om een eigen buurtbibliotheek te lanceren. “Ik lees graag, maar de bibliotheek zelf is wat te ver voor mij”, vertelt Maria Degeest (76) uit de wijk Schorvoort. “Op zondag heb ik soms zin om een boek te lezen, maar dan kan ik nergens meer terecht. Met onze eigen buurtbibliotheek komt daar verandering in. De bewoners plaatsen zelf de boeken in de kast en mogen ze uiteraard ook zelf meenemen."

Bewoner Gui Segers is de handigste van de buurt en knutselde het Brandhoefbibje in elkaar. Buurman Ben Van Tilborg heeft de buurtbib een likje verf gegeven.

Het stadsbestuur heeft het initiatief via het project De Buurtmakerij ondersteund. “Zo’n buurtbib brengt mensen dichter bij elkaar en dat rond boeken”, zegt Marc Boogers (Groen), schepen van Bibliotheek. “Vanuit de bibliotheek schenken we graag zo’n vijftig boeken en strips.”

MEER OVER

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio