Onafhankelijke schepen veroorzaakt ophef

Ingrid Van Genechten (links op foto), hier op de Kapellekensmarkt van vorig jaar, veroorzaakte ophef in de gemeenteraad van Beerse. Foto: Bart Van den Langenbergh

Onafhankelijke schepen veroorzaakt ophef

Print
Beerse - Het rommelt stevig tussen de meerderheidspartij ­N-VA en de onafhankelijke schepen Ingrid Van Genechten in Beerse. Zo diende de schepen een klacht in tegen raadslid Linda Bosch (N-VA) voor laster en eerroof.

De partij N-VA en haar dissidente ­schepen Ingrid Van ­Genechten (55) staan in Beerse weer met getrokken messen tegenover elkaar. Gemeenteraadslid Linda Bosch (N-VA) moest enkele dagen geleden voor een verhoor bij de politie komen na een klacht voor laster en eerroof door Ingrid Van ­Genechten. Linda Bosch zou de onafhankelijke schepen hebben beledigd via een bericht op Facebook. Het betrokken gemeenteraadslid en haar fractie N-VA reageren geschokt. “Ik heb enkel de waarheid gezegd”, zegt Linda Bosch. 

Raadslid Fons Van Kerkhove (N-VA) richtte zich op de gemeenteraad van donderdag persoonljk tot zijn ex-partijgenote. “U ontvangt als schepen ook een vergoeding betaald door alle inwoners van Beerse en Vlimmeren voor geleverde prestaties voor een bedrag van 55.000 euro bruto op jaarbasis inclusief verlof en dertiende maand”, stelde Van Kerkhove. “Vindt u zelf dat de vergoeding die u ontvangt van de gemeenschap gerechtvaardigd is ten opzichte van de geleverde prestaties?” 

Ingrid Van Genechten klonk bijzonder strijdvaardig. "Ik ben destijds eerlijk verkozen, maar jullie hebben dat recht ontnomen. Ik zit hier om de zaken op te volgen en ik krijg heel veel steun van de Beersenaren. De persoonlijke aanvallen zijn een regelrechte schande. Ik blijf hier zitten tot het einde van jullie dagen", reageerde ze op de gemeenteraad.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio