Bart Craane (42) is lijsttrekker CDE-Vlim.be

Bart Craane neemt bij CDE-Vlim.be de fakkel van lijsttrekker over van ex-burgemeester Staf Willemsens. Die laatste gaat bij de verkiezingen in 2018 de lijst duwen. Foto: RR

Bart Craane (42) is lijsttrekker CDE-Vlim.be

Print
Beerse - De partij CDE trekt in 2018 opnieuw in kartel met Vlim.be naar de gemeenteraadsverkiezingen. Bart Craane (42) wordt lijsttrekker en ex-burgemeester Staf Willemsens (65) is lijstduwer.

CDE en Vlim.be (uit Vlimmeren) nemen op zondag 14 oktober 2018 opnieuw samen deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. Na de verkiezingen in 2012 belandde de partij CDE-Vlim.be op de oppositiebanken. N-VA en BEERSEplus vormden een meerderheid. 

Huidig gemeenteraadslid Bart Craane uit Beerse is door de partij naar voor geschoven als lijsttrekker. Ex-burgemeester Staf Willemsens gaat in 2018 de lijst duwen. 

"Bart Craane heeft, niet alleen als schepen maar ook als voorzitter van de plaatselijke CD&V-afdeling, bewezen dat hij alle capaciteiten in zich heeft om onze gemeente te leiden, zegt Staf Willemsens. "Gezien zijn leeftijd kan hij nog heel wat legislaturen meedraaien. Wat mijzelf betreft, als lijstduwer wil ik er 200 procent voor gaan. Een lijst duwen wil niet zeggen dat ik geen ambitie meer heb om onze gemeente goed mee te besturen.” 

Bart Craane zetelt al 18 jaar in de gemeenteraad en was tijdens de vorige legislatuur al schepen. Hij is leraar aan het Klein Seminarie in Hoogstraten. "Ik ben vereerd dat de groep mij gevraagd heeft om het gezicht van de lijst CDE-Vlim.be te worden voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Ik denk dat we kunnen aantonen dat politiek mensen kan verbinden", reageert Bart Craane.

De komende maanden werkt CDE-Vlim.be verder aan de invulling van de lijst.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio