1.220 schoolkinderen ruimen zwerfvuil op

Print

Kinderen van alle scholen in Beerse ruimen maandag massaal het zwerfvuil in de gemeente op. Foto: Bart Van den Langenbergh

Beerse - Liefst 1.220 leerlingen uit alle scholen in Beerse trokken maandag de straat op om het zwerfvuil op te ruimen. Ze verzamelden zakken vol met achtergelaten troep.

Op een stralende lentedag trokken maandag 1.220 leerlingen uit de gemeentelijke basisscholen De Singel, Albertstraat, Schransdries, GIBLO, basisschool ‘t Locomotiefje uit Beerse en de katholieke basisschool Triangel uit deelgemeente Vlimmeren enkele uren de straten in. In kleine groepjes verzamelden ze het vuil en plaatsten ze vlaggetjes bij gevaarlijke en grotere stukken afval die door de gemeente werden weggehaald. De kleuters van de scholen deden op de speelplaatsen van de scholen zelf een aparte actie.

Het is de eerste keer dat de gemeente de scholen inschakelt voor een zwerfvuilactie. "Het groenbedrijf Alito heeft vorige week nog een hele container met zwerfvuil verzameld", zegt Dirk Proost (BEERSEplus), schepen van Milieu in Beerse. "Het zwerfvuil is ook in onze gemeente een groot probleem. Iedereen ergert er zich aan maar niet veel mensen doen er iets aan. De kinderen geven meteen ook een signaal aan hun ouders. De blikjes die ze achterlaten, worden eigenlijk door hun eigen kinderen opgeruimd."

Alle kinderen die maandag deelnamen aan de actie kregen van de gemeente een gratis zwembeurt cadeau. 

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio