© Bart Van den Langenbergh

© Bart Van den Langenbergh

© Bart Van den Langenbergh

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Herentals huldigt wereldkampioene Sanne Cant

Het stadsbestuur van Herentals heeft donderdagmiddag inwoonster Sanne Cant (26) gehuldigd voor het behalen van zowel de wereld- als de Belgische titel veldrijden.

Bart Van den Langenbergh

Sanne Cant verliet in december 2015 haar ouderlijk huis in Lille om zich te gaan nestelen in een woning op Lankem in Noorderwijk (Herentals). Het stadsbestuur van Herentals zette de veldrijdster donderdag op de Lakenhal in de bloemetjes voor het behalen van de regenboogtrui op het WK in Luxemburg, de Belgische titel op het BK veldrijden in Oostende en ook de Europeste titel.

"Sanne Cant nam als eerste veldrijdster de regenboogtrui naar België en naar de Kempen. Ze is niet alleen van de Kempen maar ze woont dan ook nog eens in Noorderwijk", zegt Liese Bergen (sp.a), schepen van Sport in Herentals. "Sanne schrijft niet alleen geschiedenis maar is ook een groot voorbeeld voor alle meisjes die talent hebben. Zij toont aan dat er meer is dan een keuken en een potje make-up. Bovendien moet ze twee keer strijden, omdat in haar sport de gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen nog altijd zoek is."

De stad Herentals vond het belangrijk om Sanne Cant apart te huldigen en niet samen met Herentalsenaar (ook ex-Lillenaar) Wout van Aert. De wereldkampioen en Belgisch kampioen veldrijden bij de mannen krijgt begin maart een aparte huldiging door de stad.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio