© Bart Van den Langenbergh

© Bart Van den Langenbergh

© Bart Van den Langenbergh

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Doortrekkersterrein krijgt berm en camerabewaking

Het doortrekkersterrein voor woonwagenbewoners achter de carpoolparking van de E34 in Gierle (Lille) krijgt een berm met daarop een afsluiting. Buurtbewoners kregen dinsdagavond meer uitleg over het ontwerp van het terrein.

Bart Van den Langenbergh

Een veertigtal bewoners uit Vosselaar, Beerse en Gierle daagde dinsdagavond in Het Gielsbos in Gierle op voor een tweede informatievergadering over het doortrekkersterrein voor woonwagenbewoners. Het provinciebestuur van Antwerpen wil dat terrein met 25 standplaatsen vlakbij de carpoolparking en tegen Het Gielsbos tegen eind 2019 in gebruik nemen.

"Via de toegang naar de carpoolparking is er een ingang naar het terrein", legt Denis Wauters, de coördinator van het ontwerp, uit. "We trekken rond het terrein de bestaande berm door en op die berm komt nog eens een afsluiting. De bewoners kunnen gebruik maken van vijf clusters voor telkens vijf woonwagens. Er komen ook twee sanitair gebouwen met toiletten en een hoofdgebouw voor de toezichthouder en met daarin enkele douches." De namen van de woonwagenbewoners en hun nummerplaten worden geregistreerd. Er komt ook een camerabewaking.

Tijdens de vraagstelling maakten enkele bewoners zich ongerust over een mogelijke verhoging van de criminaliteit na de opening van het doortrekkersterrein. Rudy Remijsen van de politie regio Turnhout stelde het publiek gerust. "We hebben geen ervaringen dat woonwagenbewoners ook criminele feiten plegen", legde Rudy Remijsen uit. "Er bestaan wel rondtrekkende dadergroepen maar dat zijn geen woonwagenbewoners."

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio