Junior journalisten vallen in de prijzen

Print

De winnaars van de junior journalistenwedstrijd in Gierle verzamelen samen met leden van de jury en het schepencollege. Foto: Bart Van den Langenbergh

Lille - Het Davidsfonds van Gierle (Lille) zette de winnaars van de junior journalistenwedstrijd in de bloemetjes. Kas Melis uit het vijfde leerjaar mag naar de provinciale finale van de schrijfwedstrijd in Antwerpen.

Tijdens eerste trimester van dit schooljaar werden de leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar van de gemeentelijke basisschool in Gierle uitgedaagd om hun schrijftalent met elkaar te meten over het thema Hoe groen is onze blauwe planeet?. 

De leraars maakten zelf al een selectie van 74 naar 22 werkjes. Daarna was het de beurt aan de jury bestaande uit Vic Van Duppen, Willy Smeulders, Maria Cerstiaens en Iris Wynants. 

De winnaars van de junior journalistenwedstrijd kregen allemaal een pakketje boeken. Kas Melis uit 5B werd de laureaat met zijn verhaal Jonas, Lotte en de wonderstofzuiger. Hij mag op 22 april deelnemen aan de provinciale finale in Antwerpen.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio