© Bart Van den Langenbergh

© Bart Van den Langenbergh

© Bart Van den Langenbergh

© Bart Van den Langenbergh

© Bart Van den Langenbergh

1 / 5
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Voetbalderby staan in het teken van fair play

De voetbalderby tussen Vlimmeren (Beerse) en Merksplas stond zondag volledig in het teken van fair play. Beide burgemeesters ondertekenden een fair play-oorkonde.

Bart Van den Langenbergh

De spelers van de U8 van zowel Vlimmeren Sport als Merksplas gaven zondag al het goede voorbeeld op het veld in Vlimmeren tijdens een voorwedstrijd zonder scheidsrechter. De spelers mochten even later het veld oplopen met de voetballers van de eerste ploegen van Vlimmeren en Merksplas. Op de middenstip gaven ze als symbool van fair play een high five aan elkaar. “Onze spelers van de reeks U6 spelen nu al zonder scheidsrechter”, zegt Walter Lievens, voorzitter van Vlimmeren Sport. “Dit creëert meer zelfvertrouwen en discipline bij de spelers. Dit project is zeker geslaagd, zodat we bij de U9 de matchen ook zonder scheidsrechters kunnen laten verlopen.”

De jeugdspelers gingen zondag ook de uitdaging aan om geld in te zamelen voor de opleiding van jonge scheidsrechters. Burgemeesters Marc Smans (N-VA) van Beerse en Frank Wilrycx (Leefbaar Merksplas) van Merksplas ondertekenden zondag samen met de beide clubvoorzitters van Vlimmeren en Merksplas een officiële fair play-oorkonde. Enkele maanden geleden vond al een gelijkaardige fair play-actie plaats op het voetbalterrein van KFC Lentezon in Beerse.

De wedstrijd tussen Vlimmeren Sport en Merksplas SK eindigde op een 1-2 winst voor de Spetsers.

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio