Vosselaar investeert 6,5 miljoen euro

Het ombouwen van de voormalige Sint-Jozefkerk in Vosselaar tot een gemeenschapscentrum met bibliotheek is een van de prioriteiten van de gemeente. Foto: Bart Van den Langenbergh

Vosselaar investeert 6,5 miljoen euro

Print
Vosselaar - Het gemeentebestuur van Vosselaar reserveert in het budget van 2017 een bedrag van 6,5 miljoen euro voor allerlei investeringen.

De gemeenteraad in Vosselaar boog zich over het budget van 2017 en de bijhorende investeringen.

 “Zo investeren we in 2017 in het bouwen en verbouwen van de gemeentelijke basisschool op het Heieinde”, zegt Inge Van Goubergen (CD&V), schepen van Financiën. “We maken ook werk van het omvormen van de voormalige Sint-Jozefkerk naar een gemeenschapscentrum waarin de bibliotheek een centrale rol speelt. Op de planning staan ook nog de restauratie van de Onze-Lieve-Vrouwkerk, de heraanleg van de Dennendreef en aanpassingen aan het gemeentehuis eens de bibliotheek verhuisd is.”

De gemeente wil ook werk maken van vaste camerabewaking aan de fietsenstalling De Wissel op de Antwerpsesteenweg en van de mede-aankoop van de oude pastorie Het Hof. De gemeentebelastingen blijven in 2017 wel op hetzelfde niveau.

De oppositiepartijen sp.a en Vosselaar Vooruit keurden het budget af. “De CD&V-meerderheid zou best eerst kijken wat er echt nodig is in Vosselaar”, legt Jef Michielsen (sp.a) uit.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio