© Bart Van den Langenbergh

Gedetineerden koken voor mensen in armoede

Gedetineerden uit de gevangenissen van Turnhout, Hoogstraten en Wortel maakten in het kader van het project Retoer een viergangenmenu klaar. De opbrengst van dit pop-up restaurant is bestemd voor drie organisaties tegen armoede.

Het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) De Kempen wil met het project Retoer de gevangenen een positieve bijdrage laten leveren aan de maatschappij. Dit jaar stond het project in het teken van een pop-up restaurant.

"De gedetineerden maakten in de loop van de maand november een heerlijk viergangenmenu klaar voor in totaal zeventig bezoekers in de gevangenissen van Wortel, Hoogstraten en Turnhout. De gedetineerden van de gevangenis van Merksplas zorgden voor de aankleding met bloemstukjes en gedecoreerde placemats", vertelt Dieter Mouchard van CAW De Kempen. "De mensen die in de gevangenissen kwamen eten, betaalden hiervoor een bedrag. We schenken de opbrengst, in totaal 1.140 euro, aan een goed doel."

't Antwoord in Turnhout, De Oversteek in Merksplas en 't Ver-Zetje in Hoogstraten, drie organisaties die werken met mensen in armoede, mogen dit bedrag onder elkaar verdelen.

Lees het hele verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio