© RR

Guido Belcanto zingt voor jarige Briezz

Briezz, de popgroep door mensen met een beperking met uitvalsbasis in Het Gielsbos in Gierle (Lille) bestaat exact tien jaar. Zanger Guido Belcanto, peter van Briezz, geeft vandaag in Den Dries in Retie een benefietconcert voor de groep.

Bart Van den Langenbergh

Zes personen met een beperking, van wie twee in Het Gielsbos in Gierle verblijven, maken al tien jaar samen muziek bij Briezz. Om deze verjaardag wat luister bij te zetten geeft niemand minder dan Guido Belcanto vandaag, vrijdag om 20u, een benefietoptreden in het gemeenschapscentrum Den Dries in Retie. Briezz vertolkt op het einde van het concert samen met peter Guido Belcanto het nummer Plastic rozen verwelken niet van de bekende zanger.

Onder impuls van Erwin Van Gorp uit Poederlee, muziektherapeut bij Het Gielsbos, is Briezz uitgegroeid tot een volwaardige groep. "Briezz treedt niet alleen op in het circuit van de vrouwengildes maar de groep geeft ook grote optredens. Zo stonden ze al op het podium van Herfstontmoeting, de jaarlijkse bijeenkomst van de scouts, voor 3.000 mensen. Briezz verdient echt een plaats op grote podia", vertelt Erwin Van Gorp.

Lees het hele verhaal vrijdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio