© RR

Theatermonoloog belicht dementievriendelijke gemeente

Met een theatermonoloog over dementie vindt op woensdag 7 december in het parochiecentrum Sint-Pieter in Lille het officiële startschot plaats van de titel van Lille als dementievriendelijke gemeente.

Bart Van den Langenbergh

Vier keer per jaar vindt in samenwerking met woonzorgcentrum Lindelo een praatcafé over dementie plaats.Iedereen die in zijn of haar leven geconfronteerd werd met dementie is welkom op deze praatavond

Het praatcafé van woensdag 7 december wordt ter gelegenheid van het startmoment vervangen door een theatermonoloog over dementie.

Va is koning door Willy Dejaeghere is een aangrijpende monoloog die iedereen op een verrassende wijze meeneemt in de wereld van dementie. Op een intieme, humoristische en eerlijke manier worden de bezoekers meegezogen in het verhaal van Jef, een ijsverkoper die lijdt aan dementie.

De theatermonoloog is ook het officiële startschot van de titel van Lille als dementievriendelijke gemeente. De monoloog in het parochiecentrum Sint-Pieter start woensdag om 19.30u. Geïnteresseerden moesten zich hiervoor inschrijven. In het parochiecentrum vindt ook een fototentoonstelling over dementie plaats. info@lille.be

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio