© Bart Van den Langenbergh

Heistse Pijl doorkruist andere kant van Kempen

De wielerwedstrijd Heistse Pijl trekt op zaterdag 3 juni 2017 opnieuw volop de Kempense kaart. De wielrenners doorkruisen van Turnhout naar Heist-op-den-Berg deze keer de oostkant van de Kempen.

Bart Van den Langenbergh

De Heistse Pijl, sinds dit jaar een 1.1-wielerwedstrijd met grote ploegen, lokte op 4 juni nog duizenden bezoekers naar de startplaats in Turnhout. De koers van ongeveer 200 kilometer vertrok voor het eerst vanuit de binkenstad om via Vosselaar, Lille, Vorselaar, Grobbendonk, Nijlen, Berlaar en Herenthout de aankomstplaats Heist-op-den-Berg te bereiken. De renners legden daar nog acht plaatselijke rondes af.

De organisatie van de Heistse Pijl is al volop bezig met de volgende editie op zaterdag 3 juni 2017. De renners vertrekken dan opnieuw op de Grote Markt in Turnhout maar kiezen voor een ander parcours door de Kempen. “Daar waar we dit jaar kozen voor de westkant van de Kempen gaan we in 2017 naar de oostkant”, vertelt organisator Jef Van den Bosch. “De koers trekt vanuit Turnhout langs de gemeenten Kasterlee, Geel, Westerlo en Hulshout naar Heist. We zijn nog volop bezig om het hele parcours uit te tekenen"

Lees het hele verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio