Twintiger verloor bijna been maar loopt weer marathon

Lars Baeyens uit Wechelderzande liep zes jaar geleden een verbrijzelde knie op bij een ongeval. Hij traint nu volop voor de Ironman in Barcelona. Foto: Bart Van den Langenbergh

Twintiger verloor bijna been maar loopt weer marathon

Print
Lille - Na een zwaar ongeval zes jaar geleden kreeg Lars Baeyens (21) uit Wechelderzande (Lille) te horen dat hij misschien nooit meer normaal zou kunnen lopen. Maar vandaag traint hij voor een deelname aan de Ironman van Barcelona.

Het noodlot sloeg in oktober 2010 toe voor Lars Baeyens toen hij op 15-jarige leeftijd aan de brug van de E34 op het Moereind in Wechelderzande op zijn fiets werd aangereden door een auto. De linkerknie van de sportieve jongeman raakte helemaal verbrijzeld en hij verloor bijna zijn onderbeen. Maar zes jaar later staat de student Sportmanagement aan de Thomas ­More-hogeschool in Turnhout er weer. Hij nam onlangs met succes deel aan de marathon van Eindhoven en traint nu volop voor de Ironman in Barcelona, een zware triatlon. 

"In oktober van dit jaar nam ik deel aan de marathon van Eindhoven in een tijd van 2 uur en 52 minuten. In oktober 2017 wil ik een volledige Ironman uitlopen als ultieme overwinning op mezelf", zegt Lars Baeyens.

Lees het hele verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio