B'Nice lanceert vlierbessenijs in Beerse

Xavier Roefs van roomijsproducent B'Nice in Beerse toont zijn gloednieuw vlierbessenijs. Foto: Bart Van den Langenbergh

B'Nice lanceert vlierbessenijs in Beerse

Print
Beerse - Roomijsproducent B’Nice uit Beerse brengt met vlierbessenijs een gloednieuw streekproduct voor de gemeente op de markt.

De plaatselijke heemkundige kring in Beerse draagt de naam De Vlierbes. Bij feestelijkheden, recepties en trouwpartijen schenkt de gemeente steevast een Beers Vlierke, een kruidige likeur op basis van vlierbes. Een nieuwe lekkernij op basis van vlierbessen kon dus niet lang meer uitblijven.

Roomijsproducent B’Nice uit Beerse ontwikkelde zelf donkerpaars vlierbessenijs als nieuw streekproduct. “Ik maakte eerst een sorbet met vlierbessen en daarna ook vegan ijs, dat is ijs zonder melk en eieren en andere dierlijke producten, zegt Xavier Roefs (68) van B'Nice. "Uiteindelijk ontwikkelden we ook roomijs op basis van vlierbessen. Het gaat om een donker gekleurd product dat sterk smaakt naar vlierbessen."

De ijsproducent liet het ijs al proeven aan de burgemeester en zijn schepenen in Beerse. De gemeente besliste om in de geschenkenmand van de gemeente een waardebon voor het vlierbessenijs te steken.

Lees het hele verhaal woensdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio