© RR

Sp.a dringt aan op veiliger kruispunt aan Looy

De sp.a-fractie uit Vosselaar dringt er bij de gemeente op aan om het onveilige kruispunt van de Antwerpsesteenweg en Looy dringend aan te pakken.

Het kruispunt van de drukke Antwerpsesteenweg met de zijstraat Looy in Vosselaar, aan bakkerij Hermans, brengt volgens Linda ­Schoenmaekers (sp.a) de verkeersveiligheid ernstig in het gedrang. Vooral omdat er dagelijks auto’s foutgeparkeerd staan.

“Aan de ene kant van de weg zijn er strepen geschilderd, maar aan de andere kant dan weer niet”, zegt het oppositielid.

Het CD&V-schepencollege beloofde het kruispunt op de gemeentelijke verkeerscommissie van 12 oktober te bespreken en het ook op 14 november aan te kaarten op het overleg met het Agentschap voor Wegen en Verkeer (AWV).

Jef Michielsen (sp.a) drong er nog op aan om er wat vaart achter te zetten. “We dringen aan op een spoedoverleg met het Agentschap Wegen en Verkeer”, stelde Jef ­Michielsen op de gemeenteraad. “Dit is al het derde kruispunt dat onze fractie aankaart. Ik zou een schuldgevoel krijgen, mocht er aan het kruispunt met het Looy ook een dode zou vallen.”

Het debat over de veiligheid van de kruispunten op de Antwerpsesteenweg kwam enkele jaren geleden in een stroomversnelling na een dodelijk ongeval. De tachtigjarige Eveline Aelbrechts kwam op 30 december 2010 vlak bij haar woning om het leven toen ze werd aangereden tijdens het oversteken van de Antwerpsesteenweg aan de Dennendreef.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio