Bart Van den Langenbergh

Bart Van den Langenbergh

Bart Van den Langenbergh

Bart Van den Langenbergh

Bart Van den Langenbergh

Bart Van den Langenbergh

Bart Van den Langenbergh

1/7

Het Gielsbos opent woonerf Bosheuvel

Met een Vlaamse kermis onder een stralende herfstzon opende vrijdag Bosheuvel, het gloednieuwe woonerf van Het Gielsbos in Gierle (Lille). De tweede fase van het masterplan voor het centrum voor personen met een beperking is hiermee afgerond.

Bosheuvel is een onderdeel van het ambitieuze woonproject of masterplan van Het Gielsbos, het centrum dat al jaren personen met een verstandelijke beperking opvangt.

"Bosheuvel is bestemd voor personen met een ernstige beperking die samenleven in een groep van acht of tien bewoners onder permanente begeleiding. In totaal kregen 44 bewoners een een nieuwe plek om te wonen", zegt gedeputeerde Peter Bellens (CD&V) en tevens voorzitter van de vzw Het Gielsbos. "Vroeger verbleven ze in woningen waar ze per twee een kamer moesten delen. In Bosheuvel heeft iedereen zijn eigen kamer. Het woonerf bestaat uit vijf energiezuinige woningen. Elke woning heeft een kamer voor flexibele opvang, zodat ook tijdelijk en deeltijds verblijf mogelijk wordt."

De ingebruikname van Bosheuvel rondt de tweede fase van het masterplan volledig af. De totale kostprijs bedraagt zeven miljoen euro, een bedrag dat door de provincie en de Vlaamse overheid wordt gedragen.

Lees het hele verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio