Basisschool Albertstraat fietst en stapt erop los

Print

Kinderen uit het vierde leerjaar van de basisschool Albertstraat in Beerse (BAB) oefenen op de speelplaats fietsvaardigheden tijdens de Strapdag. Foto: Bart Van den Langenbergh

Beerse - De leerlingen van de gemeentelijke basisschool Albertstraat in Beerse namen vrijdag ook deel aan de Strapdag. De kinderen kwamen zo veel mogelijk met de fiets of te voet naar school.

De Week van de Mobiliteit gaat traditioneel van start met de Strapdag, ook in de basisschool Albertstraat (BAB) in Beerse. De Strapdag zet de plezante aspecten van stappen en trappen op een ludieke manier in de verf.

"Wij hebben deze week de kinderen van de lagere school extra aangemoedigd om met de Strapdag te voet of met de fiets naar school te komen", zegt Chantal Henderieckx, de juf uit het vierde leerjaar van BAB. "In de BAB heerst een echte fietscultuur. Wij hebben ook een fietspoule en actieve verkeersouders."

De leerlingen uit het vierde leerjaar mochten op de speelplaats hun fietsvaardigheden testen door tussen kegels te fietsen en hun evenwicht te oefenen.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio