Kermiskoers rijdt door centrum

Vorig jaar vond voor de eerste keer een kermiskoers plaats in Beerse. Vrijdagavond is er de tweede editie. Foto: Mia Uydens

Kermiskoers rijdt door centrum

Print
Beerse - Voor het tweede jaar op rij tijdens de kermis in Beerse rijdt vrijdagavond een wielerkoers door het centrum van het dorp.

Het startschot van de kermiskoers wordt vrijdag om 18u gegeven aan het Tempelhof op de Bisschopslaan, om daarna hetzelfde parcours af te leggen als vorig jaar. Maximum 80 renners leggen 22 rondes van telkens 2,8 kilometer af.

De organisatie van de kermiskoers in Beerse zag eind 2014 het levenslicht. Gunther Weyns en Bo Peeraer hadden het idee om de koers van weleer terug op te starten die enkele jaren daarvoor was opgehouden te bestaan. De eerste koers reed vorig jaar, net als vroeger, op vrijdagavond voor de kermis, door de straten van Beerse. "Vorig jaar hadden we de eer om wijlen Gunther Cuylits in het licht te mogen plaatsen", vertellen de organisatoren. "Het werd een onvergetelijke dag voor iedereen die erbij betrokken was. Gunther Cuylits kreeg de dag die hij verdiende. In 2016 willen we met onze wedstrijd de koers en het wielrennen in het algemeen blijven promoten."

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio