© RR

Natuurpunt Lille breekt oude varkensstal in Kindernouw af

Natuurpunt Lille maakt werk van de afbraak van een oude varkensstal in het natuurgebied Kindernouw. De Vlaamse overheid geeft voor het project 76.600 euro als subsidie.

Bart Van den Langenbergh

Vlaams minister van Natuur Joke Schauvliege (CD&V) heeft voor heel Vlaanderen in totaal anderhalf miljoen euro vrijgemaakt voor projecten die de natuur verder beschermen en uitbreiden. In de Kempen trekt de minister geld uit voor in totaal negen projecten. Het grootste bedrag, 76.600 euro, gaat naar Natuurpunt voor werkzaamheden in het natuurgebied Kindernouw in Lille. Voor de realisatie van een moerasbos en ven en de uitbreiding van een eiken- en berkenbos voert Natuurpunt werkzaamheden uit op twee percelen in de Rooverstraat en ­Snaersdijk, niet ver van de E34 en de Broekzijstraat in Lille.

“Tegenover de ingang van de Motorclub Lille in de Rooverstraat staat een oude, vervallen varkensstal, die jaren geleden werd gekocht door de Vlaamse overheid. Het gaat om een van de eerste aankopen die de overheid heeft gedaan om de mestproblematiek in natuurgebieden op te lossen”, zegt Nico Paepen, voorzitter van Natuurpunt Lille. “Het is de bedoeling om de stal volledig af te breken en het gebied terug te geven aan de natuur.”

Lees het hele verhaal woensdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio