© RR

Walter Hens verlaat Vosselaarse raad

Walter Hens (61), gemeenteraadslid voor sp.a in Vosselaar, verhuist deze maand naar Turnhout en kan hierdoor niet meer zetelen in Vosselaar. Maar in zijn nieuwe thuisbasis heeft hij nog wel politieke ambities.

Bart Van den Langenbergh

Walter Hens (61) woonde donderdagavond in Vosselaar na negen jaar zijn laatste gemeenteraad bij. Het sp.a-gemeenteraadslid verhuist deze maand naar zijn geboortestad Turnhout waardoor hij in Vosselaar niet kan blijven zetelen. Het afscheid in Vosselaar betekent niet het einde van zijn politieke ambities. “Ik neem in 2018 deel aan de gemeenteraadsverkiezingen en droom ervan om voor sp.a een zetel in de gemeenteraad van Turnhout te kunnen bemachtigen”, zegt Walter Hens. “Gust Hens, de nonkel van mijn vader, was vroeger al volksvertegenwoordiger en voorzitter van het OCMW in Turnhout. De Gust Hensstraat in Turnhout is naar hem vernoemd.”

Walter Hens is van opleiding leraar en was ook jarenlang provinciaal secretaris bij de socialistische onderwijsvakbond ACOD. Sinds gisteren, donderdag, is hij officieel met pensioen. De politicus zetelde de voorbije negen jaar als oppositielid in de gemeenteraad in Vosselaar. “Samen met Jef Michielsen en Myriam Maes stond ik mee aan de wieg van de wedergeboorte van het socialisme in Vosselaar”, vertelt hij. “Met mijn achtergrond kan ik niet anders dan teleurgesteld zijn in de wijze waarop het onderwijsdossier behandeld werd in Vosselaar. Onze kinderen en het schoolpersoneel verdienen beter.”

In de Vosselaarse gemeenteraad van oktober legt Fons Sas de eed af als opvolger van Walter Hens.

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio