© Bart Van den Langenbergh

© Bart Van den Langenbergh

© Bart Van den Langenbergh

1/3

Lille is dementievriendelijke gemeente

Het gemeentebestuur van Lille ondertekende woensdag op het gemeentehuis met enkele partners de engagementsverklaring voor een dementievriendelijke gemeente. De gemeente wil personen met dementie zo goed mogelijk opvangen.

In Lille kampen 236 personen met dementie. "Wetende dat er voor elke persoon met dementie drie tot vier mantelzorgers nodig zijn, om de nodige begeleiding te geven, betekent dit dat er in Lille dagelijks 800-tal mensen in aanraking komt met dementie", zegt Michel Leys (CD&V), schepen van Sociale zaken in Lille.

Het gemeentebestuur ondertekende samen met het OCMW, de bibliotheek, het woon-zorgcentrum Lindelo, de Alzheimerliga Herentals, het Expertiscentrum Dementie, de gemeentelijke seniorenraad, de mutualiteiten, Landelijke Thuiszorg, Familiehulp en het Wit-Gele Kruis de engagementsverklaring voor een dementievriendelijke gemeente.

Enkele jaren geleden zag in de gemeente al een stuurgroep dementie het levenslicht. Die stuurgroep organiseert vier keer per jaar een praatcafé. "We willen van Lille een warme gemeente maken op vlak van dementie. Naast het driemaandelijks praatcafé en de EHBD (Eerste Hulp Bij Dementie)-rugzak willen de nadruk leggen op langer thuis wonen", meent Michel Leys. "We maken ook een lokale sociale kaart op en plaatsen info op de website. Op de seniorennamiddag van 11 oktober geven meer info over dementie. En tijdens het laatste praatcafé op 7 december pakken we uit met een fototentoonstelling over dementie."

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio