Sprookjesfestival brengt kunst en ambachten

Het poëtisch kapsalon is een van de blikvangers op het sprookjesfestival in Poederlee. Foto: RR

Sprookjesfestival brengt kunst en ambachten

Print
Lille - De cultuurdienst van Lille pakt vandaag, zondag, in de tuin van het parochiecentrum Mollenhof in Poederlee uit met het sprookjesfestival. Op deze gratis kunst- en ambachtenmarkt staan workshops en animatie voor de hele familie centraal.

Op het sprookjesfestival kan iedereen van 13u tot 17u komen rondsnuisteren op het kunst- en ambachtenmarktje in de tuin van het parochiecentrum Mollenhof terwijl de kinderen zich amuseren. Maar ook de volwassenen kunnen deelnemen aan diverse workshops zoals het pottendraaien en achttiende-eeuwse dans. De kinderen van de vrije basisschool De Wingerd uit Poederlee hebben hun beste beentje voorgezet door zelf sprookjeskunstwerken te maken.

Naast de aanwezigheid van kunstenaars en ambachtslui wordt het programma opgevuld met een poëtisch kapsalon, pottendraaier Jan Welffens, bellentovenaar dokter Bubbels, de Vertelcaravan, een springkasteel en een grime-stand. De kinderen kunnen een snoephuisje maken voor Hans en Grietje of een orgeldiploma met Warre behalen. Bij slecht weer vindt het festival in het parochiecentrum zelf plaats. 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio