© Bart Van den Langenbergh

Finalist Mister Gay Belgium hijst regenboogvlag

Raf Van Puymbroeck (21) uit Vosselaar, finalist van Mister Gay Belgium, hielp dinsdag in Vosselaar en Turnhout de regenboogvlag mee omhoog hijsen.

Heel wat gemeentebesturen hesen dinsdag op de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie de regenboogvlag. In Vosselaar en Turnhout kreeg deze actie voor meer verdraagzaamheid nog meer kleur door de aanwezigheid van Raf Van Puymbroeck uit Vosselaar, finalist van Mister Gay Belgium. De docent in de nieuwe richting Sport en Bewegen op de Thomas Morehogeschool in Turnhout engageert zich voor een meer holebi- en transgendervriendelijk klimaat bij de sportclubs.

Raf roept sportclubs uit heel België op om een engagementsverklaring te tekenen. “Een vijftigtal sportclubs heeft de engagementsverklaring ondertekend, waaronder voetbalclubs Lierse SK en Lommel United uit tweede klasse”, vertelt Raf Van Puymbroeck. “Ik kreeg al reactie van zeventien verscheidene sporttakken, gaande van voetbal tot gymnastiek. Zo heeft de rugbyclub uit Arendonk ook getekend. De club heeft me ook uitgenodigd voor een benefietavond.”

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio