© Bart Van den Langenbergh

Bedrijventerreinen in Beerse worden een pak groener

Minstens zeventig bedrijventerreinen in de grensstreek Vlaanderen-Nederland worden een pak groener dankzij het Europees project 2B Connect. Ook de bedrijven Campine, Metallo Chimique en Wienerberger in Beerse dragen hun steentje bij.

Bart Van den Langenbergh

Het Vlaamse startmoment van 2B Connect vond woensdag plaats bij het non-ferro bedrijf Campine aan de Nijverheidsstraat in Beerse. De komende drie jaar worden op minstens 70 bedrijventerreinen in de grensstreek Vlaanderen-Nederland inspanningen gedaan om de biodiversiteit te verhogen.

Onder de noemer B³, wat staat voor Beerse-Bedrijven-Biodivers, doen ook de bedrijven Campine, Metallo Chimique en Wienerberger moeite om de bedrijventerreinen groener te maken. De drie bedrijven investeren hiervoor samen met de gemeente Beerse 600.000 euro, waarvan de helft wordt gedragen door Europa.

"We willen nog de aanleg van poelen en vennen voor heikikkers en kamsalamanders realiseren", zegt Freddy Smans, milieucoördinator bij Campine aan de Nijverheidsstraat. "We maken ook werk van de aanleg van faunacorridors en verblijven voor vleermuizen."

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio