© Bart Van den Langenbergh

Beerse krijgt toch nieuw administratief centrum

De meerderheidspartijen N-VA en BEERSEplus gaan toch een nieuw dienstverleningscentrum (NDC) bouwen in het park Tempelhof in Beerse. Drie kwart van de deelnemers aan de volksraadpleging van 17 januari stemde toen tegen het NDC.

Bart Van den Langenbergh

Op de volksraadspleging van 17 januari stemden 3.683 van de 4.871 deelnemende personen of 75 procent van het aantal deelnemers tegen de komst van een nieuw dienstverleningscentrum in het park Tempelhof. Bijna vier maanden na die raadpleging besliste de meerderhed om toch door te gaan met de bouw van een nieuw administratief centrum, in plaats van het huidige gemeentehuis in de Bisschopslaan te verbouwen. De oppositiepartijen CDE-Vlim.be en Groen zijn voorstander voor het verbouwen van het gemeentehuis in plaats van de nieuwbouw.

De meerderheid start wel een inspraakronde voor de burgers op om mee te denken over de invulling van het park.

"Na het nodige studiewerk en overleg met de oppositiepartijen is de kogel nu door de kerk: de plannen voor het nieuwe dienstverleningscentrum bij Tempelhof gaan door", schetst burgemeester Marc Smans (N-VA) in naam van de meerderheid. "Het bestuur houdt daarbij wel maximaal rekening met de bezorgdheden die werden geuit door zijn inwoners naar aanleiding van de volksraadpleging. In juni volgt een burgerparticipatietraject om zoveel mogelijk inwoners te laten meedenken over hoe het park er in de toekomst moet uitzien om er een echte centrale ontmoetingsplek van te maken"

De oppositie reageert verbijsterd. "De meerderheid negeert de uitslag van de volksraadpleging. Er zijn slechts twee vergaderingen met de oppositie geweest waarbij de meerderheid het been telkens stijf hield", zegt oppositielid Staf Willemsens (CDE-Vlim.be).

Lees het hele verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners