© Bart Van den Langenbergh

Burgemeesters trappen stickeractie Rode Kruis op gang

De vrijwilligers van het Rode Kruis vatten vanaf donderdag opnieuw post aan kruispunten en supermarkten om stickers te verkopen. De burgemeesters van Beerse en Merksplas kochten de eerste stickers van de plaatselijke afdeling.

Bart Van den Langenbergh

Rode Kruis Vlaanderen organiseert van donderdag 28 april tot en met donderdag 12 mei de jaarlijkse stickerverkoop. Dit jaar staat de stripfiguur de Rode Ridder centraal op de sticker. In 2016 verschijnt van deze Vlaamse stripheld album 250 en neemt een nieuwe tekenaar de fakkel over. De Rode Ridder ‘nieuwe stijl’ maakt zijn debuut op de sticker van het Rode Kruis.

Burgemeester Marc Smans (N-VA) van Beerse en burgemeester Frank Wilrycx (Leefbaar Merksplas) van Merksplas kochten de allereerste stickers van de afdeling Beerse-Merksplas.

"Ook de vrijwilligers van afdeling Beerse – Merksplas vatten veertien dagen post aan kruispunten, grootwarenhuizen en winkels om stickers aan te bieden aan de bevolking", zegt Hans Van den Langenbergh van het Rode Kruis. "De opbrengst van de stickerverkoop gebruiken we enerzijds voor de opleiding en bijscholing van de vrijwilligers en aankoop van lesmateriaal voor de cursussen Eerste Hulp. Anderzijds wordt er ook verder gekeken dan alleen vandaag. Een deel van de opbrengst reserveren we voor toekomstige aankopen." Info: http://www.beerse-merksplas.rodekruis.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners