© Bart Van den Langenbergh

© GvA

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Mijn 2040 lanceert krant vol met dromen over stadsregio

Hoe zou de stadsregio Turnhout er in 2040 kunnen uitzien? Op deze vraag krijgen 30.000 gezinnen van Turnhout, Beerse, Vosselaar en Oud-Turnhout deze week een antwoord dankzij de Mijn 2040-krant.

Bart Van den Langenbergh

De Mijn 2040-Ekspres is een eenmalige krant die deze week wordt bedeeld in 30.000 brievenbussen in Beerse, Vosselaar, Turnhout en Oud-Turnhout wordt bedeeld op initiatief van de burgerbeweging De Koep en Vormingplus Kempen. De krant is het resultaat van een droomdag die begin september van vorig jaar werd georganiseerd in het Raadsherenpark in Vosselaar. Ruim 50 inwoners van de stadsregio Turnhout staken daar de koppen bijeen en kwamen met allerlei dromen en creatieve plannen op de proppen over hoe de stadsregio er in 2040 zou kunnen uitzien.

"De ondertitel van de krant luidt Niet serieus, maar ook niet om te lachen", zegt Jef Van Eyck van Vormingplus Kempen en De Koep. "In juni van dit jaar gaan we met een werfkeet op tournee door de vier gemeenten van de stadsregio. Daar krijgen de inwoners de kans om zelf hun dromen kenbaar te maken."

Lees dinsdag meer over de dromen voor 2040 in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio