Ive Rénaarts met spoed geopereerd

Zanger Ive Rénaarts belandde met spoed in het ziekenhuis. Foto: GvA

Ive Rénaarts met spoed geopereerd

Print
Lille - Charmezanger Ive Rénaarts uit Poederlee (Lille) is zaterdag na zijn optreden in De Kaasboerin in Mol-Postel onwel geworden. Hij is met spoed opgenomen in het ziekenhuis waar hij maandag onder het mes ging.

Het optreden van de schlagerzanger en cafébaas Ive Rénaarts in de zaal De Kaasboerin in Mol-Postel eindigde zaterdag met een valse noot. De artiest uit Poederlee kreeg na de show, die in het teken stond van tien jaar Ive Rénaarts, last van hevige pijn in de onderbuik. Hij werd met spoed naar het ziekenhuis in Herentals gebracht, waar hij maandag geopereerd werd. “De voorbije twee maanden moest hij al antibiotica nemen in afwachting van de operatie, maar daar was hij onlangs mee gestopt”, zegt zijn partner Kurt Laenen. “Hij kreeg dan opnieuw een ontsteking op zijn darm. Zaterdag had hij al wat pijn tijdens het optreden. Na de show is die pijn verergerd en is hij naar het ziekenhuis gebracht. Daar is gebleken dat een operatie hoogdringend was.”

Ive Rénaarts is maandag met succes geopereerd aan divertikels of kleine uitstulpingen aan zijn darm. “Hij moet minstens tot donderdag of vrijdag in het ziekenhuis blijven. Optreden zit er de eerste veertien dagen ook niet in. Maar als er geen complicaties bijkomen, is hij nadien weer de oude. Hij kijkt er al naar uit om de draad opnieuw op te pikken”, zegt Kurt Laenen. 

Voorbije zaterdag stelde Ive Rénaarts zijn nieuwe en derde album Mijn Verhaal voor samen met de andere artiesten Steve Tielen, Robby Longo, Jo Vally en De Stoempers.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio