OCMW lanceert Maatjes in de zorg

Het OCMW van Beerse is gestart met het project Maatjes in de zorg. Foto: GvA

OCMW lanceert Maatjes in de zorg

Print
Beerse - Het OCMW van Beerse stuurt een zogenaamde kwartiermaker op pad om mensen die zich in de maatschappij uitgesloten voelen, op te zoeken.

Niet iedereen heeft een vlotte toegang tot allerlei diensten of vormen van hulpverlening. De gemeente Beerse wil samen met het OCMW dat probleem aanpakken met het project Maatjes in de zorg. Dit jaar zijn ze gestart met de methodiek kwartiermaken.

"Onze kwartiermaker gaat actief op zoek naar mensen die uitsluiting ervaren. Die persoon is aanspreekbaar als brugfiguur tussen de burger en de medewerkers van diensten", zegt Viviane Cornelissen van het OCMW van Beerse. "De kwartiermaker signaleert drempels, maakt ze bespreekbaar en zoekt samen met de mensen naar oplossingen." Het project Maatjes in de zorg loopt nog tot juni 2018 en kan rekenen op financiële steun van Leader, het Europees subsidiëringsprogramma. "We maken medewerkers van allerlei diensten ook enthousiast om samen te werken met de kwartiermaker. Voor die diensten willen we een instrument ontwikkelen waarmee ze zelf kunnen aftoetsen in welke mate hun eigen aanbod voldoet", legt Viviane Cornelissen uit.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio