Horecabedrijf Van Zon creëert vijftig nieuwe jobs

Op dit terrein op de hoek van de Lilsedijk en Antwerpseweg in Beerse bouwt de horecagroothandel Van Zon een nieuwe vestiging. Foto: Bart Van den Langenbergh

Horecabedrijf Van Zon creëert vijftig nieuwe jobs

Print
Beerse - Het bedrijventerrein Beerse-Zuid krijgt er met de horecagroothandel Van Zon een grote speler bij. Op een terrein van twee hectare op de hoek van de Lilsedijk en de Antwerpseweg zijn de voorbereidingen gestart voor de bouw van een nieuwe vestiging van het Limburgse bedrijf.

Ondernemers uit de horecasector kunnen zich bij Van Zon komen bevoorraden. Van Zon investeert negen miljoen euro in het bedrijf en creëert vijftig nieuwe jobs. De groothandel heeft al vestigingen in Beringen en Kampenhout. “De Kempen is een mooie en ook een Bourgondische regio met veel horeca”, legt algemeen directeur Marion Van Zon uit. “Via transport zijn we nu al actief in de Kempen. We stellen vast dat klanten vaak een uur rijden om tot bij ons in Beringen te komen. We willen ze nu dichter bij huis bedienen.”

 In de nieuwe vestiging is een assortiment van 30.000 artikelen beschikbaar. Er komen ook een verse slagerij, vishandel en een gedeelte voor demonstratiekoken. “Horecazaken kiezen er soms voor om zich een keer per week te laten beleveren. Tussendoor gaan ze zichzelf bevoorraden”, vertelt de algemeen directeur. “Chefs willen hun producten ook zelf ruiken en voelen, en daar krijgen ze hier alle kans toe.” Van Zon hoopt de vestiging over een jaar te kunnen openen.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio