© Bart Van den Langenbergh

Heraanleg E34 loopt vertraging op

De geplande werkzaamheden op de E34 tussen Lille en de afrit Gierle-Beerse zijn uitgesteld tot vermoedelijk begin 2017.

Bart Van den Langenbergh

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) kondigde in oktober vorig jaar aan dat in het voorjaar 2016 werkzaamheden zouden starten op de E34 in Lille, tot aan de afrit van Gierle-Beerse. Daar moeten, net als tussen Oelegem (Ranst) en Lille, de betonplaten worden vervangen door asfalt.

“AWV heeft laten weten dat de geplande heraanleg tussen Lille en Beerse voorlopig van het investeringsplan is gehaald”, zegt burgemeester Paul Diels (CD&V) van Lille. “De werkzaamheden starten ten vroegste in het najaar maar realistischer is het voorjaar 2017.”

De woordvoerder van AWV bevestigt het uitstel. "In het verleden opteerden we om na het stuk tot Lille, niet verder te gaan aansluitend vanaf Lille maar te starten met het laatste deel tussen Turnhout en de Nederlandse grens" zegt Jef Schoenmaekers van AWV. "Maar we kozen uiteindelijk toch om aansluitend te werken op de eerder vernieuwde zones. Dat vraagt een nieuwe gunning van het werk en dus meer tijd, waardoor dit dit voorjaar niet meer kon gebeuren. Desalniettemin blijft het plan om de vernieuwing van de E34 de komende jaren systematisch verder uit te voeren."

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio