Albert Heijn Turnhout staakt terwijl nieuw filiaal opent

Print

Het personeel van Albert Heijn langs de Steenweg op Gierle in Turnhout legt vandaag het werk neer uit protest tegen de geplande verkoop van de supermarkt. Foto: Mia Uydens

Lille / Turnhout - Het personeel van de supermarkt Albert Heijn langs de Steenweg op Gierle in Turnhout hield woensdag een prikactie. Terwijl de deuren van het Turnhouts filiaal dicht bleven, ging een nieuwe Albert Heijn in Gierle (Lille) open.

De klanten van de supermarkt Albert Heijn langs de Steenweg op Gierle in Turnhout stonden woensdag voor een gesloten deur. De werknemers van de supermarkt legden het werk neer uit protest tegen de plannen om het filiaal van Albert Heijn te sluiten en te verkopen. De personeelsleden lieten voorbijgangers en klanten die een kijkje komen nemen een petitie ondertekenen. 

"De fusie tussen Ahold en Delhaize is in juni 2015 aangekondigd. Intussen zijn er verscheidene winkels van Albert Heijn geopend. Ze hadden toen beter gekeken of er geen monopolie was ontstaan", zegt Myriam Nevelsteen van de vakbond LBC-NVK.

Het personeel is ook gefrustreerd omdat net woensdag, zes kilometer verderop in Gierle, de Groep Peeters-Govers een nieuw filiaal van Albert Heijn heeft geopend in de Kloosterstraat. Die opening verliep uit respect iets soberder dan gepland, zonder de geplande inhuldiging met een ceremoniemeester. "We doen ons uiterste best om voor Albert Heijn in Turnhout een nieuwe eigenaar te zoeken met behoud van de loon- en arbeidsvoorwaarden voor het Turnhouts personeel", reageert Sally Herygers, woordvoerster van Albert Heijn België.

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio