© Bart Van den Langenbergh

Uitbaters café Boskant slepen gemeenten voor rechter

De uitbaters van café Boskant op de Lilsedijk in Beerse slepen de gemeentebesturen van Vosselaar en Lille voor de rechter. Ze vragen de verwijdering van de betonblokken aan de straat Beerseheide, op de grens van de drie gemeenten.

Bart Van den Langenbergh

De commotie over de betonnen obstakels aan Beerseheide, op de grens van de gemeenten Vosselaar, Lille en Beerse is nog lang niet geweken. Op 28 augustus 2014 plaatsten de gemeenten Vosselaar en Lille betonblokken op het intussen beruchte drie gemeentenpunt om het kruispunt af te sluiten. De gemeenten willen zo komaf maken met het sluipverkeer door de smalle straat Beerseheide naar de industriezone ­Beerse-Zuid en zo ook de veiligheid van de zwakke weggebruikers verhogen. De afsluiting is niet naar de zin van de gemeente Beerse, maar is ook een doorn in het oog van de uitbaters van het nabijgelegen café Boskant op de Lilsedijk in Beerse.

De zaakvoerders sleepten de gemeenten Vosselaar en Lille voor de burgerlijke rechtbank in Turnhout. De rechter besliste onlangs om de eigenlijke behandeling van de zaak uit te stellen tot 9 juni. De café-uitbaters vragen de verwijdering van de betonblokken, gekoppeld aan een dwangsom per dag dat de obstakels blijven staan en een schadevergoeding.

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio