© Bart Van den Langenbergh

Woonwagenbewoners krijgen terrein aan carpoolparking

Een perceel vlak naast de carpoolparking van de E34 in Gierle (Lille) krijgt een bestemming als doortrekkersterrein voor woonwagenbewoners. Over 2,5 jaar zou het terrein voor maximum 100 gebruikers klaar moeten zijn.

Bart Van den Langenbergh

De provincieraad van Antwerpen zette het licht op groen voor de inplanting van een doortrekkersterrein voor woonwagenbewoners langs Vosselaarseweg, vlakbij het op- en afrittencomplex 22 van de E34 in Gierle. Vlak naast de bestaande carpoolparking wordt op het domein van Het Gielsbos, het centrum voor personen met een beperking, een terrein van een kleine hectare ontbost voor maximum 25 woonwagens. Het Gielsbos verkoopt het perceel hiervoor aan de provincie maar de Vlaamse overheid komt met geld over de brug.

"De bewoners kunnen het niet maken om overlast te veroorzaken, simpelweg omdat ze het volgend jaar opnieuw naar hetzelfde terrein willen komen", zegt gedeputeerde Peter Bellens (CD&V). "Ze moeten ook op voorhand reserveren en de nummerplaten worden geregistreerd." De gebruikers blijven enkele weken ter plaatse en trekken dan verder.

Op woensdag 3 februari om 20u vindt een informatievergadering plaats op Het Gielsbos.

Lees het hele verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio