Buurt verwenst windmolens op Beerse-Zuid

Guy Van der Celen uit de Toekomstlaan in Beerse zamelt samen met enkele buren bezwaren tegen de milieuvergunning voor vijf windturbines in. Foto: Bart Van den Langenbergh

Buurt verwenst windmolens op Beerse-Zuid

Print
Beerse - Bewoners van de wijken ’t Suydt en Hemelrijk in Beerse willen de komst van vijf windturbines op het industrieterrein Beerse-Zuid met alle mogelijke middelen bestrijden. De buurt is bezig met zo veel mogelijk bezwaren te verzamelen.

De plannen van de West-Vlaamse firma W-Kracht om op het industrieterrein Beerse-Zuid vijf windturbines van 150 meter hoog te installeren, vallen niet in goede aarde bij de buurtbewoners van de wijken ’t Suydt en Hemelrijk.

Enkele bewoners hebben de krachten gebundeld en zijn met een petitie gestart om zo veel mogelijk bezwaren in te dienen tegen de milieuvergunning. Het openbaar onderzoek voor die vergunning is opgestart en duurt nog tot en met 26 januari. De windmolens zouden verschijnen op de terreinen van Joris IJs, drukkerij Daneels, IOK, De Prins en op de site 2 van Janssen Pharmaceutica. “De Boerentoren in Antwerpen is 97 meter hoog, het Atomium in Brussel 102 meter en de kathedraal in Antwerpen is 123 meter hoog. En dan willen ze hier plots windturbines van 150 meter hoog gaan plaatsen. 700 gezinnen in de buurt worden hier rechtstreeks door benadeeld”, zegt Guy Van der Celen (60), bewoner van de Toekomstlaan in Beerse.

Lees het hele verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio