Milieuraad lanceert label Duurzaam Ondernemen

De milieuraad van Beerse onthulde maandagavond het label Duurzaam Ondernemen. Alle bedrijven en handelaars die aantonen dat ze een duurzame investering hebben gedaan, krijgen dat label.

Bart Van den Langenbergh

Bedrijven die een duurzame investering hebben gedaan, kunnen de website van Beerse hun project indienen. De investering moet wel aantoonbaar zijn bijvoorbeeld met facturen. De duurzame investeringen kunnen zeer uiteenlopend zijn zoals het installeren van LED-verlichting of een energiezuinigere warmteketel.

De actie Duurzaam Ondernemen is een initiatief van de milieuraad in samenwerking met het gemeentebestuur van Beerse en Eandis. Ook de ondernemingen kunnen rekenen op ondersteuning van Eandis in de vorm van advies over rationeel energiegebruik en het toekennen van premies voor energiebesparende maatregelen.

1.455 ondernemers zijn aangeschreven om deel te nemen aan de actie. De milieuraad neemt de ingediende projecten onder de loep en probeert het label ter plaatse te overhandigen. Het label wordt in de vorm van een sticker zichtbaar opgehangen bij de ondernemer in kwestie. Het label kan door de ondernemer eveneens gebruikt worden op drukwerk en op de website. http://www.beerse.be/duurzaamondernemen

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio