© Bart Van den Langenbergh

© Bart Van den Langenbergh

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Beerse zegt massaal nee

Ruim 75 procent van de inwoners uit Beerse die zondag deelnamen aan de volksraadpleging heeft nee gezegd tegen de bouw van een nieuw dienstverleningscentrum.

Bart Van den Langenbergh

De volksraadpleging over de mogelijke komst van een nieuw dienstverleningscentrum in Beerse draaide zondag uit op een ruime overwinning voor het nee-kamp.

4871 van de 14.571 stemgerechtigde inwoners brachten hun stem uit. Dat is een opkomst van 33 procent. 1137 personen (23,3 procent) zegden ja voor een nieuw dienstverleningscentrum. 3.683 inwoners (75,6 procent) brachten een nee-stem uit. Er waren 51 ongeldige of blanco stemmen.

De meerderheidspartijen N-VA en BEERSEplus, die voor een nieuw dienstverleningscentrum pleiten, reageerden voorzichtig. "Dit is een signaal dat we eerst rustig moeten bekijken en analyseren de komende dagen", sprak burgemeester Marc Smans (N-VA).

In het nee-kamp, bij de oppositiepartijen CDE-Vlim.be en Groen, was de sfeer uitgelaten. Zij pleitten voor de renovatie van het huidige gemeentehuis. "Het project van het dienstverleningscentrum moet niet in de ijskast, maar in de diepvriezer worden gestoken", zei Joos De Meyer (Groen).

Lees het hele verhaal maandag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio