Schepen Gunter Roefs geeft fakkel door

Gunter Roefs (met bril) uit Beerse geeft zijn schepenambt door aan partijgenoot Dirk Proost. Foto: Mia Uydens

Schepen Gunter Roefs geeft fakkel door

Print
Beerse - Schepen van Openbare Werken Gunter Roefs (BEERSEplus) uit Beerse stopt door zijn drukke professionele leven met zijn schepenambt. Hij geeft de fakkel door aan partijgenoot Dirk Proost.

Vanaf 1 februari is huidig gemeenteraadslid Dirk Proost (33) de nieuwe schepen van Openbare Werken, Mobiliteit, Landbouw en Milieu in Beerse. Gunter Roefs (42) stopt als schepen omdat hij die functie niet meer kan combineren met het leiden van zijn bedrijf GR Technics. “De groei van mijn zaak viel samen met de drukte bij de gemeente”, legt Gunter Roefs uit. “Ik kwam hierdoor weleens te laat op vergaderingen en had tijd te kort voor mijn eigen medewerkers."

Dirk Proost legt op de gemeenteraad van 28 januari de eed af als nieuwe schepen. Gunter Roefs blijft wel in de politiek en neemt als gemeenteraadslid de zetel van partijgenoot Dirk Proost in: “Drie jaar geleden werd ik uit het niets verkozen. Een schepenambt had ik toen niet verwacht maar ik had er wel van gedroomd”, vertelt Gunter Roefs. “Dirk Proost uit Den Hout is binnen onze fractie de geknipte man. Hij kent zijn dossiers en staat meer tussen de mensen dan ikzelf.”

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio