Het Trapleerke maakt mooiste blikvanger

Jef Van den Broeck van het BK veldrijden staat met de leerlingen van Het Trapleerke uit Lille bij de mooiste blikvanger. Foto: Bart Van den Langenbergh

Het Trapleerke maakt mooiste blikvanger

Print
Lille - Leerlingen van de gemeentelijke basisschool Het Trapleerke in Lille hebben volgens de organisatoren van het BK veldrijden de mooiste blikvanger gemaakt. Alle Lilse renners komen in beeld.

Aan de hoofdingang van de school in de Rechtestraat in Lille prijkt een bord in de vorm en kleuren van een Belgische vlag met daarop de foto’s van de 33 leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar. Het Belgisch kampioenschap veldrijden op De Lilse Bergen inspireerde de kinderen om voor elke foto zelf een tekst te maken waarbij alle Lilse renners worden aangemoedigd en niet alleen Wout van Aert en Sanne Cant.

De Moedige Supporters, de club die het BK organiseert, beloonde de school met de eerste prijs. Een VIP-arrangement is bestemd voor een van de leerkrachten van de school en alle leerlingen van de school krijgen ook nog gratis chocolademelk.

“Het was moeilijk om te kiezen en er is maar één winnaar. De rest eindigt op de tweede plaats”, grijnst Jef Van den Broeck van De Moedige Supporters. “We hebben voor de blikvanger van de school gekozen omdat alle Lilse renners in beeld worden gezet, ook de renners die zijn uitgeweken naar andere gemeenten.”

Lees het hele verhaal woensdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio