Leerlingen verhuizen naar tijdelijke school

Print

De kinderen van de gemeentelijke basisschool Gierle gaan uit de bol op de speelplaats van hun nieuwe, tijdelijke, school aan de Molenvelden. Foto: Bart Van den Langenbergh

Lille - De eerste schooldag van het nieuwe jaar bracht een grote verandering voor de gemeentelijke basisschool in Gierle (Lille) met zich mee. De school nam maandag de tijdelijke klasgebouwen op de Molenvelden in gebruik.

De modulaire school, een school die is opgebouwd in verscheidene modules, verscheen de voorbije weken op het terrein vlak bij de Chirolokalen op de Molenvelden in Gierle. Deze tijdelijke school moet een oplossing bieden voor het huidige gebouw van de gemeentelijke basisschool op de Kloosterstraat, dat helemaal afgeleefd is.

Tweehonderd leerlingen uit het tweede tot vierde leerjaar en vijftien leerkrachten van de school namen maandag, op de eerste dag na de kerstvakantie, de modulaire school in gebruik. De school is opgebouwd uit tien klaslokalen, drie zorglokalen, een klas voor godsdienst en zedenleer, een computerklas en een lerarenkamer. Daarnaast heeft de school een ruime refter, toiletten en een overdekte speelplaats.

Lees het hele verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio