Twintiger lanceert boek met bidprenten Duitse soldaten

Jurgen Van den Plas uit Poederlee lanceert een boek over bidprenten van Duitse soldaten in de Tweede Wereldoorlog. Foto: Bart Van den Langenbergh

Twintiger lanceert boek met bidprenten Duitse soldaten

Print
Lille - Jurgen Van den Plas (23) uit Poederlee (Lille) is al op jonge leeftijd gefascineerd door bidprenten. Zopas lanceerde hij het boek De Duitse soldaat en bidprenten uit de Tweede Wereldoorlog waaraan hij drie jaar lang werkte.

Het is vrij uitzonderlijk dat een twintiger drie jaar lang 700 bidprenten van gesneuvelde Duitse soldaten uit de Tweede Wereldoorlog analyseert. Jurgen Van den Plas, die een journalistieke opleiding afrondde en nu een opleiding tot leerkracht volgt, besteedde al zijn vrije tijd in het bestuderen van de doodsprentjes.

“Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in geschiedenis in het algemeen en de Tweede Wereldoorlog in het bijzonder”, legt Jurgen Van den Plas uit. “Op een gegeven moment begon ik met het verzamelen van deze bidprenten omdat ze op een erg persoonlijke manier getuigen van deze donkere periode. Ik heb ook verscheidene prenten van Belgische mannen en vrouwen, maar er zijn zo veel meer bidprenten beschikbaar zijn aan Duitse kant. De oorlog was dar allesomvattend en letterlijk iedereen werd hiervoor ingezet. Daarom besloot ik al snel me daarop te richten.”

Lees het hele verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio