© Bart Van den Langenbergh

Laatste rechte lijn naar BK veldrijden ingezet

De Moedige Supporters verwachten dit weekend ruim 25.000 fans op het Belgisch kampioenschap veldrijden op De Lilse Bergen in Gierle (Lille). Gratis pendelbussen brengen de toeschouwers zondag veilig op hun bestemming.

Bart Van den Langenbergh

De organisatoren van het BK veldrijden zitten in de laatste rechte lijn naar het hoogtepunt van hun jaar. Dit weekend verwachten de Moedige Supporters in totaal 25.000 tot 30.000 veldritfans uit het hele land op De Lilse Bergen. "Op het terrein komen twee publiekstenten en vier reuzenschermen. Op het domein staan in totaal 12 tenten", legt Jef Van den Broeck, voorzitter van De Moedige Supporters uit. "De voorverkoop loopt goed, maar niet te uitbundig."

Om alle supporters, renners, vips, medewerkers en perslui vlot op hun bestemming te krijgen, werd een aangepast verkeersplan uitgewerkt. De inwoners van Lille en ook van de buurgemeenten kunnen zondag gebruik maken van gratis pendelbussen die hen vlakbij het parcours brengen. De bussen rijden vanaf 10u tot ten laatste 19u, met een onderbreking tussen 15u en 16.30u. Er zijn stopplaatsen aan onder meer de kerken van Gierle, Lille, Wechelderzande, Vlimmeren en aan de verkeerslichten in Beerse. Vanaf de parking-zuid van Janssen Pharmaceutica rijden ook shuttlebussen naar De Lilse Bergen. Op het domein van Het Gielsbos is een gratis parking voor mobilhomes.

Meer info: http://www.bk2016.be

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio