Buren en vluchtelingen verbroederen bij desserts

Print

Buren en vluchtelingen van het opvangcentrum Turneia in Turnhout verbroederen in de parochiezaal Heilig Hart in Turnhout door desserts uit te wisselen. Foto: Bart Van den Langenbergh

Turnhout - Om het nieuwe jaar goed in te zetten, organiseerde de buurtcontactgroep van het opvangcentrum Turneia in Turnhout zondag een verbroederingsfeest met vluchtelingen uit de Corsendonk Apartments. Buren en vluchtelingen wisselden desserten uit.

De parochiezaal Heilig Hart op het Kerkplein in Turnhout was zondagmiddag het decor voor het hartverwarmende initiatief Deel je taart. De buurtcontactgroep van het opvangcentrum Turneia met 377 vluchtelingen in de ­Corsendonk Apartments in de Heilig Hartstraat riep iedereen op om zelf een dessert te maken.

“Al sinds de opstart van het opvangcentrum komen we maandelijks samen met een aantal buurtbewoners, de politie, vertegenwoordigers van de stad Turnhout en verantwoordelijken van het opvangcentrum om de gang van zaken te bespreken”, legt Inneke Broeckx, coördinator van Turneia uit. “Vanuit dit buurtoverleg kwam de vraag om gezamenlijk iets te doen rond het nieuwe jaar. We vonden dit een mooie gelegenheid om samen iets te doen. Iedereen die naar hier kwam, bracht taart, koekjes of cake mee."

Lees het hele verhaal maandag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio