Brand beschadigt stal en woning

Print

Een brand beschadigde vrijdagavond op Hulsel in Poppel een stal en een bijhorende woning. Foto: BFM

Ravels - Een uitslaande brand heeft vrijdagavond een stal met 800 kalveren en een bijhorende woning op Hulsel in Poppel (Ravels) zwaar beschadigd.

De brandweer kreeg vrijdag om 21.40u een oproep voor een uitslaande brand in een stal met 800 runderen op Hulsel in Poppel, vlakbij de Nederlandse grens. "De bewoonster van het huis vooraan de stal had een luide knal gehoord. Toen ze achteraan ging kijken, stond het deel tussen de woonst en de eigenlijke stallen in brand", legt Filip Bastiaanssen van de brandweerzone Taxandria uit. "We hebben de brand in het tussengedeelte, een technische ruimte, kunnen houden. Omdat Hulsel een afgelegen gebied is met weinig watervoorziening heb ik voor alle zekerheid vier tankwagens van de brandweerzone laten uitrukken."

Uiteindelijk kon de brandweer de stallen met de dieren vrijwaren. De woning vooraan liep wel rookschade en waterschade door een gesmolten waterleiding op. Het pand is tijdelijk onbewoonbaar. De bewoonster en haar vier kinderen kregen elders onderdak.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio