Beerse koopt vijf elektrische fietsen

Hilde Sneyders en Walter Dufraing van de dienst Openbare Werken testen samen met schepenen Hans Woestenborghs en Gunter Roefs (BEERSEplus) de nieuwe elektrische fietsen uit. Foto: Gemeente Beerse

Beerse koopt vijf elektrische fietsen

Print
Beerse - Het gemeentebestuur van Beerse kocht vijf elektrische fietsen aan voor het personeel. Daarmee wil het gemeentebestuur haar medewerkers aansporen om vaker de fiets te nemen voor korte verplaatsingen.

De vijf elektrische fietsen werden verdeeld onder de verscheidene buitendiensten van de gemeente en het OCMW. De personeelsleden kunnen er gebruik van maken tijdens de werkuren.

"De gemeente heeft het burgemeestersconvenant ondertekend en engageert zich daarmee om tegen 2020 de CO2-uitstoot met 20 procent te verlagen. Alle beetjes helpen en dus willen we ons personeel aansporen om vaker de fiets te nemen en de wagen aan de kant te laten staan", zegt burgemeester Marc Smans (N-VA) van Beerse. "Bovendien is het niet enkel goed voor het milieu, maar ook voor de gezondheid. Als 'Gezonde Gemeente' zijn we ook bezorgd om de gezondheid van onze medewerkers. En natuurlijk hopen we dat deze manier van verplaatsen zich verder zet buiten de werkuren en dat onze medewerkers ook in hun vrije tijd vaker de fiets nemen."

 

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio