© Bart Van den Langenbergh

Koppel bouwt kamer om tot Escape Room

Na Turnhout heeft Beerse ook een eigen Escape Room. Tom De Brandt (31) en zijn vrouw Davina (29) verbouwden een kamer in hun huis in de Heibergstraat in Beerse tot de Escape Room Huisnummer 20.

Bart Van den Langenbergh

De Escape Rooms rijzen in de Kempen ook stilaan als paddenstoelen in de grond. Begin oktober opende in de Begijnenstraat in Turnhout al een Escape Room. Vrijdag lanceerden Tom De Brandt en zijn vrouw Davina Van Goethem een nieuwe Escape Room in een kamer op de zolderverdieping van hun woning op de Heibergstraat 20 in Beerse. Begin december gaat nog een Escape Room in Retie open.

Een Escape Room is een kamer waarin drie tot acht personen een uur lang worden opgesloten. Ze moeten aan de hand van het oplossen van puzzels, het kraken van codes en het doorgronden van hints proberen de kamer te verlaten. “We speelden zelf al heel wat Escape Rooms in binnen- en buitenland en dachten dat we dit zelf ook zouden kunnen en zelfs nog beter”, legt Tom De Brandt uit. “Samen met enkele vrienden, mijn zus en schoonbroer zijn we raadsels beginnen te bedenken. Begin augustus zijn we gestart met de verbouwingen. De voorbije weken hebben enkele groepen de Escape Room al uitgebreid getest.” Info: http://www.huisnummer20.be

Lees het hele verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners