Tijdelijke school verschijnt in Gierle

Print

De eerste units voor de tijdelijke school in Gierle zijn geïnstalleerd op de Molenvelden. Foto: Bart Van den Langenbergh

Lille - De installatie van de containers of units voor de tijdelijke school in Gierle (Lille) is donderdag gestart. De komende dagen verrijzen in totaal 45 units op het terrein op Molenvelden.

De verhuisoperatie van 200 leerlingen en 35 personeelsleden van de gemeentelijke basisschool in de Kloosterstraat naar het terrein Molenvelden in Gierle is gestart. De firma Warsco Units uit Genk plaatste de eerste twee units voor de tijdelijke school. Het huidige schoolgebouw is tot op de draad versleten en moet wijken voor een nieuwbouw. De gemeente investeert 1,5 miljoen euro in de huur van de containers voor een periode van drie jaar met een optie voor een vierde jaar.

“De eerste fase van de plaatsing van de units is gestart”, zegt Johan Bockx, hoofd van de technische dienst in Lille. “Tegen 25 november zou de laatste container geplaatst moeten zijn. Intussen start al de binnenafwerking van de units en de verhuizing van klein materiaal.”

Lees het hele verhaal vrijdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio